Dybt og mindfuldt udrensningsforløb over 23 dage

Vores krop er det ”hus” vi bor i og hver især er vi dybt afhængige af, at den fungerer. Derfor betyder det også alt, hvordan vi passer på den krop, vi har. Om det så er, hvad vi putter i munden, det vi byder os selv, hvordan vi møder os selv og hvad vi egentlig tænker om os selv, så har det stor betydning for vores helbred, vores celler og vores fysiske og psykiske velbefindende.

 

Sophie Riddersholm

Tegn på, at du kunne trænge til en udrensning?

Fysiske og psykiske symptomer:

 

 • Du føler dig oppustet eller har fordøjelsesproblemer
 • Du er træt og har manglende energi
 • Du døjer med hovedpine/migræne
 • Du har svært ved at tabe dig og holde et vægttab
 • Du har søvnbesvær
 • Du har smerter og ømhed i led, muskler og bindevæv
 • Du døjer med appelsinhud
 • Du har eksem/allergi/astma
 • Du har dårligt immunforsvar
 • Du har brug for at dulme med stimulanser
 • Du har svært ved at fokusere og hukommelsesbesvær
 • Du føler dig trist eller er deprimeret
 • Du er stresset
 • Du har psoriasis
 • Du døjer med PMS og uregelmæssig menstruation
 • Du får ofte infektioner
 • Du har mange spændinger i kroppen
 • Du har svært ved at blive gravid
 • Du har væskeophobninger i kroppen

 

Sophie Riddersholm

Hvem har brug for udrensning?

Årsagen til at vælge et udrensningsforløb spænder rigtig bredt, men trods forskellige udgangspunkter har dem vi hjælper alligevel ofte de samme mål. De ønsker at forbedre kroppens helbredsmæssige betingelser, frigøre kroppen og organerne for belastende affaldsstoffer, få meget mere energi, vitalitet, ro og overskud – fysisk og mentalt.

Siden du læser med her, ved du måske intuitivt, at du har brug for hjælp til at skabe det overskud, der skal til for at kunne tage de nødvendige skridt til at ændre de mønstre og vaner, der står i vejen for din sande naturlige livsenergi, din indføling med dig selv, din sensitivitet, dit nærvær og din lethed i krop og sind. Længes du efter at leve fuldt ud – virkelig mærke livet og leve mere frimodigt og tilstede? Længes du efter at stabilisere både din energi og dine følelser? Så er denne udrensning en god mulighed for dig!

 

Sophie Riddersholm

En sprudlende forårskur for krop og sind

Udrensningen kan virke som en sprudlende forårsrengøring, der kan give dig oplevelsen af ny styrke og selvtillid. Vi har fokus på, at du vender blikket indad og skaber en åbning af kroppen og en mulighed for, at du møder dig selv, og tager ejerskab på din situation og tilstand i kroppen og sindet. Du bliver mere bevidst og opmærksom og får fokus på dine værdier. Det bliver lettere at mærke dine grænser, give slip på de vaner, der har fungeret, som en beskyttelse og beroligelse indtil nu og lade din krop opleve en frihed og lethed. Måden vi går til os selv på, vil i dette forløb være med en kærlig u-dømmende mindfuld indstilling, som er yderst afgørende for, at det bliver en selvhelende proces – og ikke et selvforbedringsprojekt med stor risiko for kritik af dig selv.

 

Sophie Riddersholm

Selve udrensningsforløbet 

Selve forløbet er delt ind i 3 faser:

 • 10 dages nedtrapning
 • 3 dages faste
 • 10 dages optrapning.

 

Forberedelse til fasten  

For at din krop bedre kan omstille sig til at skulle undvære fast føde i selve fasteperioden, skal du i de 10 dage op til fasten leve på nedtrapningskost. Det er for at forberede kroppen og påbegynde selve udrensningen, både så du til fasten har mindre af de affaldsstoffer, du har ophobet i dit system over længere tid – og fordi det gør, at risikoen for at blive utilpas under fasten mindskes. Kort fortalt består selve nedtrapningen af letfordøjelig mad, altså en kost uden for meget fedt, mejeriprodukter, kød, brød og stimulanser, som alkohol, cigaretter, kaffe, sukker mm.

 

Fasteperioden

I de næste 3 dage skal din kost udelukkende bestå af flydende kost, som grøntsagsjuice, afkog fra grøntsager, vand, havrevand og urtete. Du får nogle guidelines i forhold til, hvad vi anbefaler, at du indtager, men alt afhænger af, hvad du selv mærker og føler er mest rigtigt for dig og hvordan, du har det fysisk og psykisk.

Ved ikke at indtage fast føde går vi ind og skubber gevaldigt til udrensningsprocessen og skaber en radikal ændring i kroppen. Med kun flydende kost får dit fordøjelsessystem og dine organer en velfortjent pause fra det overarbejde, det har været på, og kroppen får mulighed for kun at koncentrere sig om at udskille toxiner og affaldsstoffer samt rydde op i de ubalancer, du har i kroppen. Helt ned på celleplan renses organer, muskler og hud, da overflødigt væv nedbrydes og affaldsstofferne føres ud af kroppen.  Ved at faste giver du afkald på dit basale behov – det at spise. Netop det afkald er et effektivt redskab til at bane vejen ind til dig selv, til at blive opmærksom på, hvad det er, der i virkeligheden nærer dig og på de dårlige vaner, stimulanser og adfærdsmønstre, der lukker og fastholder dig og trækker dig længere væk fra dig selv og din krop.

 

 

Andre gode effekter ved at faste

 • Kredsløbet bliver styrket og blodet renses, og med den øgede elasticitet gøre at kolesterolaflejringer, forkalkninger og forstadier til blodpropper nedbrydes.
 • Alle sanser forbedres.
 • Der sker en regulering i stofskiftet/forbrændingen, så kroppen kan finde sin balance igen, og kan hjælpe ved under/overvægts problemer.
 • Tarmfolderne slipper ophobede affaldsstoffer. Kroppen afgiftes og tarmene genopbygges, så maden bedre kan optages. Udskillesen af affaldsstoffer vil øges, og kan have stor betydning for oppustethed og overvægt.
 • Gigt og hudsygdomme kan blive stærkt reduceret, da de ofte også er kostrelateret.
 • Muskler og led kommer til at arbejde mere hensigtsmæssigt sammen og resulterer i en bedre bevægelighed.

Ud af de 3 fastedage starter du den første dag med at faste på egen hånd derhjemme og på 2. og 3. dagen mødes du med selve gruppen og os undervisere.

I de dage vi mødes, laver vi bevægelser, træning og meridianmassage, der alt sammen skaber flow i energisystemet og støtter udrensningen. Derudover vil vi reflektere over de følelser og ting i livet, der er i spil, når vi bliver tomme og mere stille. Vi vil meditere sammen og nyde det at være fælles om at være gode ved os selv. Alt sammen for at støtte udrensningen på alle planer – kroppen, sindet og følelsesmæssigt.

For dem, der har lyst, er der mulighed for at tilkøbe infrarød udrensende sauna.

 

Gradvis optrapning til normal kost
Når fasten er slut, skal du efterfølgende på en optrapningskost i 10 dage – stadig bestående af skånekost, da tarmsystemet har været sat i bero. Kosten er den samme, som i nedtrapningsfasen, men nu må du lidt efter lidt begynde at introducere kroppen for anden kost igen.

Praktisk information

Bente Ravn 

Mine særlige passioner er hjertelighed og en dyb forståelse af det sårede barn. Dyb forløsning og befrielse følelsesmæssigt og altid at se helheden. Og energiarbejde som kan støtte uanede potentielle kræfter frem. At lære både krigeren og offeret at kende i os selv.  Og altid formidle mindfulness indstillingen Mod, Mildhed og Munterhed ind i alle aspekter af vores indre og ydre liv.

10 års erfaring med ManuVision kropsterapi og træning.

Mindfulness instruktør (med internationale standarder).

Underviser i grupper og assisterer på uddannelser.

Terapeutisk træning, herunder Gestaltterapi og Osho Therapist.

Workshop og kursusleder med fokus på udrensning, mindfulness og livsenergi.

13 år som familiebehandler.

Sophie Riddersholm 

Essensen i mit arbejde er den indre rejse. At vi lærer at elske os selv og elske verden. At skabe et rum og bygge en relation, der giver plads, tryghed og ærlighed til at lade os selv få lov at være den vi inderst inde er – med alle de sider af os selv som vi indeholder.  Altid med en hjertelig tilgang, anerkendelse, accept, forståelse og tilgivelse.

Se yderligere om mig

Det får du i pakken: 

 • En udførlig manual med vejledende grundregler, du skal følge. Vi tager udgangspunkt i, at det skal være nemt og tilgængeligt at gå til, så du vil få madopskrifter og beskrivelser, der både guider og inspirer til forløbet før, under og efter.
 • Gode coachingspørgsmål, som du kan reflektere over, til støtte, motivation og ny klarhed.
 • Invitation til at lave mindfulness-meditationer undervejs. Disse meditationer er en enorm god støtte til den kærlige, u-dømmende opmærksomhed, og du vil få nogle indtalte meditationer du kan lytte til derhjemme.
 • Du får andre nyttige tips til selvforkælelse og til optimering af din udrensning.
 • Vi mødes to aftener til gruppesparring, spørgsmål/svar mm.
 • Mulighed for fællesskab i form af lukket FB-gruppe
 • Fasteweekend.

Datoer for forløbet 

1-10. maj Nedtrapning

3. maj Introduktionsaften

11-13. maj Fasteweekend (lørdag og søndag faster vi sammen)

14-23. maj Optrapning

17. maj Opfølgningsaften

Sted

Himmel Bjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry

Tidsrum

Introduktions- og opfølgningsaften fra kl 18.30 -20.30

Fasteweekend: lørdag kl 10.00-20.00 og søndag kl. 9.00-16.00

Antal deltagere 

Max 10 deltagere

Pris

Kr. 2.300

Tilkøb

Infrarød sauna kr. 150 kr. for 30 minutter

Tilmelding

1 + 15 =