Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sophieriddersholm.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5841
OM MIG - Sophie Riddersholm

Om Sophie Riddersholm 

Mit navn er Sophie Riddersholm. Jeg er født i 1971 og opvokset i Aarhus. I dag bor jeg i Vejle, hvor jeg er gift og har to voksne børn. Så længe jeg husker tilbage har jeg altid fundet en stor glæde i at møde og hjælpe andre mennesker, og har altid evnet at skabe gode relationer. Denne evne og interesse blev også startskuddet for mit arbejdsliv. Først som pædagog og senest som psykoterapeut og kropsterapeut.

 

Jeg har i alle årene arbejdet meget med relations-arbejde og erfaret, at der i mødet mellem to mennesker altid ligger en mulighed for at åbne noget i os selv og i den vi står overfor. Samtidig har jeg elsket at fordybe mig i, hvorfor vi som mennesker udvikler os så forskelligt og så alligevel så ens i forhold til måder vi i givne situationer vælger at agere og reagere på. Hvordan barndommen og livets udfordringer påvirker ens tanker og følelser og skaber ubalancer, overbevisninger og overlevelsesstrategier i både krop og psyke – trods vores ihærdige forsøg på at glemme og komme videre i livet.

Al den viden jeg igennem årene har opbygget bygger ikke kun på faglig hovedteori, men er krydret med min egne personlige erfaringer fra min opvækst, og det jeg selv personligt og konkret har gennemlevet på min egen krop. Jeg har altid arbejdet meget med mig selv, da jeg er vokset op med mange og svære udfordringer i bagagen. Jeg har kæmpet meget med mig selv og altid haft rygproblemer, smerter og spændinger og personligt haft længere varig stress tæt inde på livet.

Faktaboks

  • Uddannet Frekvenshealer hos Sine Parez i 2018
  • Indre barn kursus hos Atle Hedvard i 2017
  • Uddannet i anatomi & fysiologi samt sygdomslære i 2017 
  • Uddannet ManuVision kropsterapeut i 2016
  • Udannet systemisk og narrativ familieterapeut i 2013 
  • Uddannet i relations kompetence fra Kempler Instituttet i 2009
  • Uddannet professions bachelor pædagogik i 2006 

Der har aldrig været stillet en egentlig diagnose på mine fysiske problematikker, men jeg har selv hele tiden haft en fornemmelse af, at det var min krop, der reagerede på mine følelser, tanker og overlevelsesstrategier mere end, at jeg egentlig fysisk fejlede noget. Jeg har gået en del i terapi, både i forbindelse med min uddannelse som terapeut, men også siden hen og er også blevet meget klogere på mig selv og har fået en stor forståelse og indsigt i mine følelsesstrukturer, mine reaktioner og hvorfor jeg tænker og føler, som jeg gør.

Det ændrede bare ikke noget kun at blive klogere, for det styrede stadig mit liv og fik mig til at handle ufrivilligt og gentage samme mønstre og smerterne i kroppen fortsatte. Først i forbindelse med min uddannelse, som ManuVision kropsterapeut begyndte tingene virkelig at ændre sig for mig. Gennem kropsbehandlinger og i kombination med arbejdsmetoden ”Indre barn” fik jeg kontakt til mig selv og min krop på en ny måde, og her mærkede jeg endelig, hvad det betyder, når krop og psyke forenes og kommer i balance.

Det har krævet masser af mod at turde kigge ind i mit kaos, virkelig kigge det i øjnene og lære at accepter mig selv og mine omstændigheder, at holde af mig selv og om mig selv med alle de nuancer, jeg nu engang indeholder. Resultatet har været at mine fysiske problemer ikke længere fylder i min hverdag, og at jeg endelig har fundet ro og accept med min bagage.

Jeg kan sige med hånden på hjertet at selvom vejen ikke er let, så er det alle anstrengelserne værd for det er her kimen til alt det smukke lever. Og min overbevisning er, at alt kan helbredes, hvis man forstår at komme i balance og i kontakt med egen kraft igen.

Jeg elsker at behandle og for mig er drivkraften den gave, det er at kunne hjælpe mad at formidle og skabe de meningsfulde ændringer, der kan hjælpe dig til at finde ind til kernen af dine problematikker og de udfordringer, du står med i dit liv. Herved vil du blive bedre til at håndtere det, du står med, så du får en hverdag med mindre fysiske udfordringer, mere ro og balance – og hvor dine kropslige fornemmelser og din indre stemme bliver dine bedste vejledere til at finde vej i livet.

For mig er relationen og det rum, der bliver skabt under behandlingen det vigtigste og afgørende for, om behandlingen har den rette effekt. Jeg har stor respekt og er meget ydmyghed over for det, du indeholder – og jeg tager altid udgangspunkt i dig og hensyn til det sted, du står i dit liv.

Klinik

Sophie Riddersholm

Huset Sct. Maria

Blegbanken 3, 2. sal
7100 Vejle

+45 20 10 05 59