Dynamic Movement Træning  

Træning er godt for hele dig – både fysisk og psykisk, hvis du vil holde dig sund og rask.

Mange af os lever og bevæger os mindre og meget ensformigt, fordi vi har stillesiddende arbejde, bruger meget tid foran computer og TV – eller har en stresset hverdag, der sætter sit præg på kroppen. Det resulterer i en krop, der ikke får nok bevægelse og betyder, at kroppen bliver stiv, låst, kontrolleret og umedgørlig, hvilket kommer til at styre dit fysiske og psykiske velbefindende i en negativ retning.

Hvad kan Dynamic Movement gøre for dig?

Dynamic Movement træning er mere end træning! Det er en fantastisk bevægelsesform, hvor du giver dig selv en mulighed for at vække din krop til live og få den til at summe af energi. Du kommer til at mærke din krop og få en større kropsbevidsthed. Du vil opleve, at du styrker kroppens ydeevne og øger din koncentration og indre opmærksomhed, så du bedre kan ”høre”, hvad din krop fortæller dig. Du mærker dens begrænsninger, styrker og de potentialer, den gemmer på. Du bliver mere forankret i dig selv, du øger din evne til at være tilstede i kroppen og beroliger nervesystemet.
Du finder jordforbindelse og ro helt ind på celleniveau. Samtidig styrkes din krop, så du kan forebygge skader.

Træning i tre dele  

Del 1  

Vi starter altid med at vække kroppens led og muskler med øvelser, der løsner og styrker, startende fra fødderne og helt op til toppen af hovedet. Træningen er sammensat af kredsløbs- og koordinationstræning og gennem dynamiske øvelser, kommer pulsen op og øvelserne er med til at genopbygge og stimulere din krop, så den bliver mere stærk, smidig og harmonisk. Ved at centrere åndedrættet og arbejde med kroppens bevægelsesmønstre, løsner vi op for kroppens spændinger, vækker muskler og bindevæv til live, kropsholdningen optimeres, og du får plads til et friere åndedræt og en bedre bevægelsesfrihed. Ligeledes beroliger du dit nervesystem, renser dine indre organer og der kommer mere flow i dine meridianbaner. Affaldsstoffer udskilles – og samtidig udskiller du endorfiner, som gør dig glad.

Del 2

Denne del af træningen foregår primært på gulvet, hvor vi arbejder med at styrke ryg og mavemuskler. Disse muskler fungerer, som kroppens korset, er stort set altid på arbejde og har en afgørende betydning for vores bevægelser. Derfor har en stærk og udholden core en stor betydning for din kropsholdning – både når du sidder, går, står og løber. Den er helt essentiel for ikke at skabe en ubalance i kroppens muskulatur.

Del 3

I del 3 har vi fokus på udstrækning og afspænding, og jeg guider dig gennem et dybt stræk, enten alene eller to og to. Her handler det om at ligge eller stå i strækket i længere tid, uden at bevæge sig eller pludselig gå ud af strækket. I stedet skal du blive med din vejrtrækning i strækket og give mere og mere slip i kroppen, så spændinger i led, bindevæv og ledbånd kan give efter og løsne sig. Vi afslutter altid med en meditation eller bodyscanning.

Find jordforbindelse og træk vejret!

Fødderne

I Dynamic Movement træningen arbejder vi altid med fødderne først. Det gør vi for at skabe jordforbindelse, men også for at sikre, at fødderne, som jo er vores base og dem, der bærer os gennem livet, er afspændte og fleksible. Det er vigtigt, at du har kontakt til dine fødder og har dem solidt plantet på jorden – ellers er det svært at stå fast og ikke vælte, når der sker en masse omkring dig. Fødderne er et spejl på, hvordan spændingstilstanden er i kroppen og ved at arbejde med dem, arbejder du også med at løsne op i resten af kroppen.

Åndedrættet

Det er essentiet at bruge din udånding og gerne med lyd på til at frisætte dit åndedræt, når du er i øvelserne. På den måde skaber du mulighed for at stå med dig selv i det, der er – eller kommer tilbage til dig, når du bliver konfronteret og udfordret og måske har mest lyst til at flygte. Når du kan være i det, du mærker og ikke kun kæmper imod, er det, at mulighederne åbner sig, og kroppen slipper sine spændinger. Først herefter kan en forandring finde sted – både på et fysisk og mentalt plan.

Hvem har godt af træningen?

Dynamic Movement træningen er et stærkt og effektivt supplement til min kropsterapeutiske ManuVision behandling og kan ses, som en form for selvbehandling, fordi du aktivt styrker din krop. Derfor vil alle kunne have stort gavn af træningen, som ikke kræver nogen forudsætning for deltagelse.

Læs mere og tilmeld dig her

Klinik

Sophie Riddersholm

Huset Sct. Maria

Blegbanken 3, 2. sal
7100 Vejle

+45 20 10 05 59