INDRE BARN

Hvad er indre barn?

Indre barn er en helt særlig og meget effektiv form for terapi. Det er en måde at se på de forsvarsmønstre og strategier du som barn har lært for at passe på dig selv. Det er overlevelsesmekanismer, der er blev grundlagt – skabt af frygt – tidligt i barndommen og hvis formål har fungeret som beskyttelse. De er gennem opvæksten blevet til nogle fastlåste strategier (karakterstrukturer), der har sat sig i dig som ”et såret barn” hvis strategi eller forsvar fra dengang aktiveres og træder frem når du f.eks. føler dig følelsesmæssigt presset, står i en konflikt eller føler dig utryg og bange.

Det er ofte disse følelser, du stadig ufrivilligt fanges af i dit voksenliv, og som får dig til at handle anderledes, end du ønsker. Så kender du ikke dit indre barn og har lært hvordan du skal passe på det (dig selv) i disse situationer, vil du derfor sikkert også opleve at du gang på gang ryger i det samme mønster, selvom du af erfaring endda gør meget for ikke at ende der, så gør du det alligevel.

Så personligt har vi alle som voksne to sider i os. En side der står mere frem – den måde vi går og tror er den bedste måde af være på, og en anden side der både mentalt og kropsligt bruges energi på af holde nede – den der egentlig er vores sande selv, vores autentiske jeg.

Så for ikke at lade disse mønstre og strategier holde dig fastlåst og spænde ben for dig, så du forhindres i at leve dit autentiske jeg, blive mere hel og komme i balance er det vigtigt at kigge på dig selv og lære dit eget indre barn at kende.

 

Vi finder frem til de steder eller situationer i din barndom, hvor din følelsesmæssige udvikling er gået i stå, så du kan lære din beskyttelsesstrategier af kende. For hvis man går og holder igen, og har følelsen af at noget ikke må være der suges der megen kraft og energi ud af en.

Essensen er 

AT KUNNE ADSKILLE SIG

En vigtig del i behandlingen er at lære om hvordan du har båret dig ad med af passe så godt på dig selv og adskille dig følelsesmæssigt fra den du var engang og til den voksen du er i dag. Adskillelsen er nødvendig for, at du kan begynde at lære at sortere i dine følelser. Det er vigtigt, for kan du ikke kende forskel på dengang og nu får de gamle følelsesstrukturer lov at forstyrre, styre og påvirke dit voksenliv – og forhindrer dig i at ændre på tingene fremadrettet. 

 

 

 

Ved at genetablere kontakten til dit indre barn og blive klogere på de fastlåste strategier, giver det dig mulighed for, at:

1.

begynde at kommunikere med dit indre barn og møde det lige der, hvor det dengang ikke er blevet hørt, set eller respekteret.

2.

begynde at bearbejde de gamle ar, du har fået på sjælen, begynde at heale det der dengang blev såret.

3.

blive bevidst om, hvordan din fortid påvirker din nutid og dit syn på dig selv og din omverden.

Overlevelsesmekanismerne skyldes, at du som barn, når du ikke havde følelsen af at blive mødt og lyttet til, hvis grænser ikke er blevet sat, følelser der ikke fik lov af komme til udtryk eller blev taget hånd om, har gjort alt for at passe på dig selv.

 

Gennem tiden har ”handlen” været af opgive noget i dig selv, for at slippe for at mærke og forholde dig til de følelser du har haft, som f.eks. vrede, sårbarhed, glæde og ked-af-det-hed, for ikke af blive udstødt men elsket og i sikkerhed, for ikke at miste kontakten til dine vigtigste omsorgspersoner i dit liv – nemlig dine forældre. For som barn var du afhængig af din mor og fars kærlighed for at overleve og eksistere.